Reklam!


Om den inte redan är slutsåld vid det här laget får ni passa på att köpa Expressens bilaga Leva & Bo idag (säljs även imorgon)! Kräftskivereportaget som jag skrivit om tidigare är äntligen publicerat. Åtta sidor plus båda framsidorna känns himla gött måste jag säga! Förhoppningsvis dyker det även upp på nätet så småningom, men än så länge finns det bara i pappersuppplagan.


Expressen

PS. Titta in hos Bagaren & Kocken om du undrar var de fina glaslyktorna med mera i reportaget kommer ifrån!

Bonuskräftor


Så här på söndagseftermiddagen bjuder jag på lite bonusbilder från kräftskivan i förra inlägget. Annika Broman som har tagit bilderna jobbar mycket för Expressen, Allt om mat med mera och samarbetar bland annat mycket med Alexandra Zazzi. Hon fotade även bilderna till kakboken ”Skärgårdsdrömmar och Trägårdskakor” som gavs ut av Isaberg Förlag 2005, där jag naturligtvis stylade OCH provsmakade. Den har nu fått en uppföljare, ”I skärgårdens skafferi”!


Kollage Annika

På bilderna syns modellerna Anders, Martin och Malin.
Foto: Annika Broman.


Årets första kräftskiva


Äntligen är jag igång med matstylingen igen efter en längre paus med designjobb, caféjobb och en himla massa annat! Häromveckan var jag iväg ute i Ödenästrakten tillsammans med min favoritfotograf Annika Broman och fixade stylingen för ett kräftskivereportage för Expressens Leva & Bo-bilaga. Proffsiga Ann Katrin Ljung (Expressen) fixade de supergoda tillbehören medan jag, Annika och Jörgen Hinder (fotografkollega till Annika) riggade själva festplatsen längst ut på bryggan.

 

 

Annika & Malin.

Fotograf-Annika in action och favoritmodellen Malin.

 

 

Vi höll till på Jörgens underbara sommarställe - otroligt idylliskt vid en liten sjön med egen brygga och typisk svensk sommarskog. Som modeller/kräftätare hade vi Jörgen & co plus några av mina snyggaste (!) vänner. Själv hukade jag bakom dem på bryggan, för att inte synas på bild, och påminde dem om att skåla och äta och ha himla gôrtrevligt. Jag gillar ju också att vara med på bild men det är nästan ännu roligare att trigga andra att slappna av och ha kul. En skön kväll och sköna bilder blev det! Även om det är en hel del slit med stylingen är det en stor bonus att uppleva såna här plåtningar med så härliga människor och god mat som ”måste” ätas upp efteråt.

 

 

Rester efter en lyckad kväll.

Rester efter en lyckad kväll.

 

 

Trots idyllen var det lika mycket knott som överallt annars, så vid tio var det bara att ge upp och packa ihop. Hade det inte varit för knotten hade jag slängt mig i vattnet med kläderna på, för som vanligt hade vi en grym tur med vädret – lagom svalt tidigt på dagen och riktigt perfekt kalasväder under kvällen. Och Annika hann fånga den finaste kvällssolen precis så som vi hade hoppats.

 

Håll gärna utkik efter Expressens Leva & Bo lördagen den 31 juli då reportaget publiceras!

 

 

PS. Ett par länkar till tidigare stylingjobb för Expressen: Påskgodis (mina egna recept) och lunchlådor (tillsammans med Lisa Lemke).

 

 

Foton i detta inlägg: Lena Grön.

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0